Visie

Mijn visie is dat levensloop en loopbaanontwikkeling elkaar wederzijds kunnen ondersteunen. Ik gebruik daarvoor al jaren het woord “loopbaangeluk” om aan te geven dat een baan zo veel mogelijk fits met uw persoonlijke ontwikkeling en omstandigheden. En dat die fit blijft bestaan. Met uw levensstijl, uw talenten, uw drive. Soms is een herijking nodig. Terug naar de basis gaan:

  • in welke levensfase zit ik: hoe kijk ik terug en hoe kijk ik vooruit ?
  • wat is nu belangrijk voor een goed evenwicht ?
  • wie ben ik:  energie / allergie ?
  • welke talenten heb ik ?
  • laat ik die ook zien ?
  • welke waardes zijn echt belangrijk voor me nu ?
  • waar zit mijn drive?

In dit proces kan ik uw gids en adviseur zijn.

In een andere levensfase is soms een andere organisatie van werk of andere werk nodig. Ik geef niet om generalisaties, daarvoor heb ik te veel afwijkende patronen gezien in mijn ervaring met mensen en bedrijven. Vrouwen en mannen met een jong gezin kunnen beide werken, of willen ze het Nederlandse 1,5 baan model kiezen ?  En voor hoelang ? Ik heb vrouwen gecoacht die juist een grote carrièrestap hebben genomen toen ze de leeftijd van 50 jaar ruim gepasseerd waren. Ik ken ook mannen die zorg en arbeid hebben vormgegeven door minder et werken met jonge kinderen. Door het Nieuwe Werken en de online samenleving is er steeds meer mogelijk. Het is ook een gevaar: wie bewaakt de grenzen ?

Ik ken vitale 70 ers, nog volop aan het werk en helaas ook versleten 30 ers.

Ik werk graag met u aan uw loopbaangeluk. Daarin kan ik expertise, mijn methodieken en mijn netwerk bieden. De bruggen op deze website zijn metafoor voor de overgang van oude naar nieuwe situaties.

Wilt u graag geholpen worden? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.