Esther Neven werkt sinds 15 jaar zelfstandig als careercounselor, coach en trainer. Later kwam daar, na de opleiding Mediation ook nog de rol van  mediator/vertrouwenspersoon bij. De praktijk heeft zij altijd gecombineerd met een parttime functie elders. Momenteel is dat de Universiteit van Tilburg: promotie- onderzoek naar (oud) politievrouwen. Eerder werkte in totaal twintig jaar als coach en Management Development consultant bij de Politie en bij de Gemeente Rotterdam.  Daarbij heeft ze zich steeds vakmatig kunnen ontwikkelen. In 2012 haalde ze haar Mediation diploma.

Zij combineert kennis en vaardigheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, competenties en drijfveren aan grondig inzicht en belangstelling voor levensloop, persoonlijk leiderschap en organisaties.

Klanten zeggen over haar dat zij deskundig en betrokken is, en dat haar begeleiding van mensen juist door de combinatie van deze twee kwaliteiten succesvol is.

Het werken met modern testmateriaal kan behulpzaam zijn. Het bedrijf heeft accreditaties voor verschillende psychologisch testen. De belangrijkste in dat verband is de MBTI, de Myers Briggs Type Indicator, een op Jung gebaseerde persoonlijkheidstest.